Over dimple

Waarom dimple?

dimple staat voor "digital simplicity"
dimple staat voor de rimpels die samenwerking teweeg brengt
dimple staat voor het lachkuiltje op het gelaat van tevreden medewerkers

Hoe besteed ik mijn tijd, aandacht en energie productief?  Op een manier die duurzaam is én voldoening geeft?  Hoe hou ik overzicht?  Hoe onthou ik wat van belang is en wat me boeit?  Hoe verlicht ik mijn - bij momenten drukke - hoofd?  Deze vragen houden me al enkele jaren bezig.  Ik las veel en experimenteerde met verschillende productivteits-methodes (Time management met Eisenhouwer matrix, Zen to Done, GTD, ...) en -tools (bullet journalling Evernote, Trello, Todoist, Kanban, ...).  Uit eigen evaring leerde ik wat me vooruit hielp, en wat net niet.

Ook binnen bedrijven en organisaties zie ik hoe medewerkers, managers, teams en organisaties worstelen met deze vragen. De combinatie van opeenvolgende ingebruikname van verschillende applicaties en communicatie-kanalen, hoge werk- en communicatiesnelheid leidt tot digitale overload en fragmentatie .

Hierdoor wordt onze aandacht voortdurend afgeleid en dreigen we de essentie te missen.  We lijken vandaag collectief meer dan ooit op zoek naar eenvoud, overzicht, samenhang en focus.  

Wie is Dirk?

Ik ben Dirk Diddens, zaakvoerder van dimple.  Van jongs af aan ben ik gefascineerd door het zoeken naar eenvoudige oplossingen voor complexe problemen.  Als burgerlijk ingenieur (KULeuven '92) kreeg ik een grondige theoretische wetenschappelijk basis.  Nadien belandde ik in het bedrijfsleven waar ik meer pragmatische en creatieve oplossings-methodes ontdekte en verder ontwikkelde.  Ik merkte dat het ontwerpen van innovatieve (digitale) producten, samen met gedreven klanten en teams, datgene was wat ik het liefst deed.  Ik kreeg tijdens mijn loopbaan de kans om mee te werken aan het ontwerp en de ontwikkeling van grote websites en platformen, gevoed door content management systemen, dossier opvolgings systemen, interactieve intranetten, document management oplossingen, web applicaties,  ... Dat deed ik enkele jaren als "functioneel analist".  Nadien ondersteunde ik teams als "project manager" en "team coach" bij uiteenlopende klanten (groot én klein, profit én non-profit)  Ik bekwaamde me in web-, intranet- en en usability design.  En ik omarmde de agile mindset als aanpak voor productontwikkeling.  Ik behaalde certificaten als Agile Scrum Master, Product Owner, Agile Team coach.

Daarnaast startte ik 2014 een 4-jarige gestalttherapie-opleiding.  Sinds 2017 houd ik (deeltijds) praktijk als psycho-therapeut in Aalst.  Ik volgde diverse vervolmakingsopleidingen (oa. ACT, Socratische gesprekstechnieken, ...).  Mijn aandacht richt zich steeds op resultaat én mens.  Een tool, hoe krachtig ook, staat niet op zich.  Het is slechts een middel, ten dienste van mensen en organisaties.  Heldere doelen, een collaboratieve mindset en gedrag, duidelijke en aangepaste processen, ... zijn noodzakelijk om een gewenste en duurzame iimpact te bereiken.  Naast het ontwerpen en bouwen van digitale werkplekken op maat, zet ik in op de begeleiding van klanten bij deze (menselijke) veranderingsprocessen.

Ik ben getrouwd en heb 3 dochters.  Ik hou van hardlopen, gitaar spelen, literatuur en non-fictie, studeren (filosofie, psychologie) en goede koffie.  Ik woon in Asse (bij Brussel).  
Voor meer details, zie mijn LinkedIn profiel.  Curriculum vitae op aanvraag.

Troeven
Snel, betaalbaar en wendbaar
dimple gebruikt state-of-the-art low-code platformen (Notion, Make, Tally, ...).  Hierdoor zijn we bijzonder snel, kosteneffectief en flexibel.  
Maatwerk
dimple ontwikkelt digitale werkplekken afgestemd op jouw doelen, noden en werkcontext (en niet omgekeerd!).   Een digitale werkplek is gemaakt om mee te groeien met jouw zaak.  Met elke nieuwe uitdaging en behoefte die zich aandient.        
Gebruiksvriendelijk
Een digitale werkplek is géén doel op zich.   Het is een middel om mensen te helpen om hun doelen te bereiken. dimple heeft ruime ervaring met het ontwerp en de bouw van gebruikersvriendelijke digitale webapplicaties binnen een professionele context.

Contact

dirk@dimple.be
+32 472 61 99 33
btw: BE 0870.059.613
iban: BE59 7340 1327 1326
bic: KREDBEBB
LinkedIn

Maak een afspraak